Piia Järvimäki

Olen Piia, lapsuudesta saakka ratsujen parissa harrastanut hevoshullu. Mukaan on mahtunut niin hoito-, laina-, kuin vuokrahevosia, joita olen hoitanut kuin omiani.

Kaipasin pitkään uutta osaamista itselleni. Halusin hevosalan ammattilaisten joukkoon, ja päästä tarjoamaan keinoja edistää ja ylläpitää hevosten hyvinvointia, terveyttä ja suorituskykyä. Hevoshierojan ammattitutkinto tuntui luontevalta vaihtoehdolta, ja sen suoritettuani alkoi matka uutena yrittäjänä avoimin suunnitelmin.

Yhteistyöllä tuloksiin

Hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi on minulle aina tärkeintä tekemisessä, ja kohtaan jokaisen hevosen yksilönä tarpeineen. Parasta hevoshierojan työssä on päästä tekemään yhteistyötä hevosen omistajan ja muiden alan ammattilaisten kanssa, hevosen hyväksi. Tietoa ja taitoa löytyy ympäriltä — sen pyrin aina saamaan talteen.
Hevoshierojaksi valmistuttuani lähdin melko pian hevosten faskiamanipulaation koulutukseen, joka avasi yhä laajempaa näkökulmaa hevosen lihaksiston ja kehon toiminnasta. Aionkin kouluttautua vielä lisää hevosalalla, sillä tässä ei tulla koskaan valmiiksi!
Tarjoan hevosille hierontaa, faskiakäsittelyä ja laserhoitoa (Theralux Touch TX4 VET) Sipoossa ja lähialueilla toiminimelläni. Matkani käy viikoittain myös Helsinkiin ja Orimattilaan muiden töiden ja harrastusten mukaan.

Faskiamanipulaatio

Faskia on sidekudosta, joka voidaan jakaa erilaisiin alalajeihin koostumuksen ja tehtävän perusteella. Lihaksiston ja liikkeen näkökulmasta faskiaketjut välittävät voimaa ja koordinoivat liikkeitä tiheän hermotuksensa avulla. Puhtaan ja kivuttoman liikkumisen edellytys on faskioiden esteetön liikkuminen toisiaan vasten, mikä voi kuitenkin häiriintyä lukuisista eri syistä. Faskioiden normaali liikkuvuus saadaan palautettua faskiakäsittelyllä – myös silloin, kun hevonen ei tunnu täysin vastaanottavan klassista hierontaa.

Hevosalan koulutukset

 • Hevostenhoitaja, Harjun Oppimiskeskus, 2009.
 • Hevoshieroja, Koulutuskeskus Salpaus, 2022.
 • Stecco Animal Fascial Manipulation, Equine Level 1, Lempäälä, 2022
 • Stecco Animal Fascial Manipulation, Equine Level 2, Lempäälä, 2023

Hinnasto

 • Hieronta/faskiamanipulaatio (+Laser tarvittaessa) 75,00€

  Säännöllinen 2-4 viikon hoitoväli -10%

 • Laserhoito, kerta 45,00€
 • Laserhoito, 2-4krt 35,00€ / krt

  Hinnat sisältävät Alv 24%

Matkakulu 10km ylittävästä matkasta 0,50e/km

Hevoshieroja Piia Järvimäki

piiaj1020@gmail.com
040 581 3698

Parhaiten tavoitat minut Whatsapilla tai tekstiviestitse.

Ota yhteyttä