Sonja Korvenheimo

Olen pitkäaikainen raviurheilun ja ratsastuksen harrastaja, nykyään myös päätoiminen hevosalan ammattilainen. Työskentelen Ravitalli Korvenheimossa hevoshierojana sekä valmennustallimme asiakkaiden että kaikkien muidenkin Orimattilan ja lähialueiden (Lahti ja muu Päijät-Häme, Itä-Uusimaa) hevosten hyväksi.

Monipuolista osaamista

Nuoruuden ratsastuskouluvuosien jälkeen en tähdännyt kisakentille vaan jatkoin ratsastusta rentouttavana harrastuksena. Sen sijaan ravipuolelta kilpailukokemusta on niin hoitajana, valmentajana kuin ohjastajanakin. Hieronta-asiakkaina on hevosia ja poneja sekä raviurheilun että ratsastuksen eri lajien parista.

Ammattitutkinnon suorittaneena hevoshierojana taidan klassisen hieronnan otteet, mutta eniten käyttämäni hoitomuoto on faskiamanipulaatio manuaalisesti ja eri instrumentein toteutettuna. Käsittelyvalikoimaa täydentävät Rocktape Equine -kinesioteippaus sekä Theralux touch TX4 Vet -laserhoito.

Säännöllisyydestä lisähyötyä

Lajissa kuin lajissa vain hyvinvoiva hevonen voi suorittaa parhaalla tasollaan. Pidän tärkeänä ongelmien syiden ja seurausten pohtimisen rinnalla ennaltaehkäisevää ja ylläpitävää hevoshierontaa. Esimerkiksi täydellisen säännöllinen rakenne ja liikkeet ovat harvan hevosen kohdalla todellisuutta. Pienetkin ulkoiset traumat tai muut kuormitustekijät voivat sysätä kehon hienoiseen epätasapainoon, josta voi lähteä isokin kireyksien kierre.

Siksi hevosen ammattimaisen lihashuollon tarve on usein sisäänrakennettu ominaisuus, jota ei voi millään oivalluksella tai olosuhteiden muutoksella kokonaan poistaa. Toki tämä on aina kunnianhimoisena tavoitteena, jota kohti pyritään yhdessä asiakkaiden kanssa hoidon hintaan kuuluvan konsultaation avulla.

Tähänastiset hevosalan koulutukseni:

 • Rocktape Pro I & II (2018)
 • Rocktape Pro Equine I & II (2018)
 • Hevostalouden pt, hevostenhoitaja (2021)
 • Koulutuskeskus Salpauksen pitkä kengityskurssi (2021)
 • Hevostalouden at, hevoshieroja (syksy 2022)
 • Stecco Animal Fascial Manipulation, level 1 (kevät 2022)

Laajaa osaamistani tukevat psykologian kanditasoiset opinnot, jotka antavat hyvän pohjan hermoston toiminnan sekä hevosten ja ihmisten käyttäytymisen ymmärtämiseksi.

Olen päätoiminen hevoshieroja, joten vapaita aikoja löytyy hyvin kaikkina viikon ja vuorokauden aikoina. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Faskiamanipulaatio

Faskia on sidekudosta, joka voidaan jakaa erilaisiin alalajeihin koostumuksen ja tehtävän perusteella. Lihaksiston ja liikkeen näkökulmasta faskiaketjut välittävät voimaa ja koordinoivat liikkeitä tiheän hermotuksensa avulla. Puhtaan ja kivuttoman liikkumisen edellytys on faskioiden esteetön liukuminen toisiaan vasten, mikä voi kuitenkin häiriintyä lukuisista eri syistä. Faskioiden normaali liikkuvuus saadaan palautettua faskiakäsittelyllä – myös silloin, kun hevonen ei tunnu täysin vastaanottavan klassista hierontaa.

Kinesioteippaus

Kinesioteippi sopii lihaksiston ja faskian terveyden ylläpitämiseen ja palauttamiseen sekä toiminnan aktivoimiseen ja voimantuoton lisäämiseen. Sillä voidaan vaikuttaa myös liikeratoihin ja vähentää kipua. Vaikutus tapahtuu ihon ja faskian välityksellä sekä neurologisesti tunto- ja asentotietoreseptoreiden kautta että mekaanisesti kudosta nostamalla ja aineenvaihdunnalle lisätilaa tekemällä. Kinesioteippaus sopii hoitomuodoksi myös akuuteissa vammoissa, kunhan teippi päästään asettamaan ehjälle iholle.

Hinnasto

Hieronnan hintaan sisältyy tarpeiden ja toiveiden mukaan, faskiamanipulaatio, klassinen hieronta, laserhoito, kinesioteippaus teippeineen, venyttelyt ja mobilisointi, kotihoito-ohjeet, matkakulut Orimattilassa

 • Hevoshieronta, ensikäynti 80,00€
 • Hevoshieronta, seuraavat kerrat 70,00€
 • Täsmähoito/jatkokäsittely 40,00€
 • Laserhoito/kinesioteippaus 40,00€
 • Hevoshieronta, 5 kertaa 300,00€
 • Täsmähoito, laserhoito tai teippaus, 9 kertaa 300,00€
 • Rocktape Equine -rulla, leveys 5cm 15,00€
 • Rocktape Equine -rulla, leveys 10cm 30,00€

  Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Ota yhteyttä